Stig Lindberg

Kohteessa käytetyt tuotteet:
Stig Lindberg

Stig Lindberg on yksi Ruotsin tunnetuimmista suunnittelijoista.
Bricmate on yhteistyössä NOTE-suunnitteluyrityksen kanssa valinnut ja päivittänyt neljä Stig Lindbergin designia.
Stig Lindbergin muotoilukieli nostetaan uuteen kontekstiin graniittikeramiikassa, jossa yli puolen vuosisadan takainen muotoilu kohtaa modernin teknologian ja estetiikan. Tuloksena on kaunis kuvioyhdistelmä, jossa sävyt ja muodot yhdistyvät tasapainoisesti. Jokainen kuvio on saatavilla sinisen, keltaisen ja ruskean sävyissä. Yhdessä ne muodostavat yhtenäisen kokonaisuuden, joten sekä kuvioita että sävyjä voidaan yhdistää.

Tässä projektissa on käytetty laattoja Filigran Blue, Railing Blue ja Lattice Blue.

Filigran
Vuonna 1951 Stig Lindberg suunnitteli maljakoita ja kulhoja Filigran-sarjaan. Jokaisessa mallissa oli erilainen grafiikka. Filigraanista on ajalle tyypillisellä tyylillään tullut todellinen klassikko. Kuviossa on selkeästi graafinen ja minimalistinen tyyli, mutta myös leikkisyyttä, josta Stig Lindberg nimenomaan tunnetaan.

Railing
Gustavsbergin ateljeelle valmisti 1940- ja 50-luvuilla tuhansia fajansseja: keraamisia esineitä käsinmaalatuilla koristeilla. Kuvioille annettiin yleensä käytännölliset nimet kirjain- ja numeroyhdistelmän muodossa. Railing on voimakkaan graafinen kuvio, jossa on selkeä käsinmaalattu tyyli.

Lattice
Kuvio muistuttaa selvästi Stig Lindbergin Spisa Ribb -astiastoja.  Fajanssimaalarit maalasivat kuvion käsin maljakoihin, kulhoihin, astioihin, kynttilänjaloihin ja jopa fajanssivalaisimien jalkoihin, jotka Stig Lindberg suunnitteli Gustavsbergin ateljeelle 1950-luvun alussa. Kuvion geometrinen, mutta silti leikittelevä tyyli on aikakaudelle erittäin tyypillinen. Kun kuvio lanseerattiin ulkomailla, englanninkielisestä nimestä tuli Lattice, ’ristikko’.

 

Projektin tuotteet

Lisää inspiraatiota